/catart_pictures/tn_zavolibg-art-78065zavoli001.jpg
ТОП монтаж
(общо 703 монтажа в сайта)

Audi Q7 V8 4.2FSI 350hp газов инжекцион

Към галерия монтажи
 
Купи на изплащане с UniCredit Consumer Financing
Документи
Ръководство на потребителя
Презентация на газов инжекцион Zavoli

Актуален каталог Zavoli

Сертификати и презентация

Продукти
Статии
LPG уредби
Карбураторни
Инжекцион с катализатор
Инжекцион без катализатор
CNG уредби
Карбураторни
Инжекцион с катализатор
Инжекцион без катализатор
LPG инжекцион
Alisei Zeta
CNG инжекцион
Alisei Mir
Alisei Meta
Директно впръскване
LPG директно впръскване
CNG директно впръскване
Регулатори
Инжектори
Смесители
Клапани
Превключватели
 
Полезна информация за газовите инжекциони
Предимства на газовия инжекцион пред бензиновия двигател
 
Двугоривна система - Горивото пропан-бутан /L.P.G. - Liquefied Petroleum Gas/ представлява такъв вид гориво, чийто основни съставни части са пропан и бутан. Това гориво е в газообразно състояние при нормални налягане и температура, и в течно - при повишено налягане.
 
Удължават интервала за смяна на маслото на двигателя - Горивото пропан-бутан постъпва под формата на газ в двигателя от автомобилната газова уредба. Така масления филм от стените на цилиндрите не се отмива и маслото в картера не се разрежда. Това води до намаляване на износването на самите цилиндри и увеличаване на експлоатационния ресурс на двигателя.
 
Удължават живота на двигателя - Горивото пропан-бутан се смесва много лесно с въздуха, пълни равномерно цилиндрите на двигателя с еднородна гориво-въздушна смес, и в следствие на това двигателят работи тихо, безпроблемно и устойчиво. Положителен е факта, че не се образува нагар по буталата, клапаните и запалителните свещи, благодарение на гориво-въздушната смес, която изгаря почти напълно, от където се увеличава значително и срокът за смяна на свещите.
 
Екологичност - Горивото пропан-бутан има високото октаново число 103 – 105. Това предотвратява появата на вредни за двигателя детонации. До три – четири пъти се понижава появата на отработени газове и токсични вещества в случай на използване на природен газ. Това ни дава право да смятаме природният газ за едно от най-екологично-чистото гориво след водорода, което спомага за опазване на околната среда.Горивото пропан-бутан не съдържа елементи като сяра и олово, които са отговорни за повредите на ламбда сондата и катализатора на Вашият автомобил.
 
Ниски разходи за гориво – Горивото пропан-бутан има значително по-ниска цена от тази на бензина и реализират икономии.
 
Дълготрайност – Горивото пропан-бутан сравнение с бензина изгаря малко по-бавно. Това дава съзможност за намаляване на натоварването на буталната група и коляновия вал, в следствие на което се намаляват и динамичните свойства на двигателя с от два до пет процента. Препоръчително е предварението на момента на запалване да бъде увеличен с от три до пет градуса, с което частично ще се компенсира намалената динамика на вашият автомобил.

Както всички инжекционни системи, газовото гориво не се подава на автомобила от смесител, а първо се калкулира от газовия компютър и след това се инжектира прецизно в двигателя,следователно можем да определим газовата инжекционна система като система “COMMON RAIL”. 
От това следва, че инжекционна система притежава добре познатите предимства на инжекционните системи като:
 
Минимален разход на  гориво:
  • Максимална производителност на газ, типична за газовия инжекцион;
  • Напълно се избягва  ефекта „гърмене” или “обратен огън”.
  • Нищожна загуба на мощност.
     
Като резултат двигателят е изследван, развит и оптимизиран със следните практически резултати:

  • По-добро изгаряне на газта;
  • Оптимизация на консумацията;
  • Намаляване на вредните емисии.
© 2011 - 2018

Всички права са запазени от ИЦИ ГАЗ ЕООД

www.zavoli.bg v3.0.9.0

Използване на Бисквитки
   
Vizia Design Studio