/catart_pictures/tn_zavolibg-art-78065zavoli001.jpg
ТОП монтаж
(общо 703 монтажа в сайта)

Audi Q7 V8 4.2FSI 350hp газов инжекцион

Към галерия монтажи
 
Купи на изплащане с UniCredit Consumer Financing
Документи
Ръководство на потребителя
Презентация на газов инжекцион Zavoli

Актуален каталог Zavoli

Сертификати и презентация

Продукти
Статии
LPG уредби
Карбураторни
Инжекцион с катализатор
Инжекцион без катализатор
CNG уредби
Карбураторни
Инжекцион с катализатор
Инжекцион без катализатор
LPG инжекцион
Alisei Zeta
CNG инжекцион
Alisei Mir
Alisei Meta
Директно впръскване
LPG директно впръскване
CNG директно впръскване
Регулатори
Инжектори
Смесители
Клапани
Превключватели
 
Съвети и Оперативна стратегия
Съвети

4.1. За поддръжка и ремонти:
При пребоядисване на каросерия в сушилна камера, необходима предпазна мярка е да се демонтират резервоарите за Пропан Бутан и Метан. При ремонти на механичните части, електрическите части или по шасито на моторното превозно средство, работещия персонал преценява и оценява дали да се демонтират или да се преместят частите на газовата система.
Внимание: От съображения за безопасност, преместването или демонтирането на части или на цялата система трябва да се извършва от монтьор, оторизиран от сервиз на Zavoli.
 
4.2. Режими на работа по отношение на околната среда:
Проектната работа на системата е при температура между - 30 ºС и + 60º С.
 
4.3. След възникване на произшествие:
Винаги е необходимо системата да бъде инспектирана от оторизиран от ZAVOLI монтьор. След инцидент, който е причинил аварийно спиране на двигателя, за да работи колата Ви безопасно – резервоарът за пропан бутан блокира автоматично, под командата на Електронната система за контрол ECU. Препоръчително е обаче да затворите кранчето на резервоара ръчно.


 
Оперативна стратегия

Комплектите за модернизация Zavoli AliseiN и Zavoli Alisei-Mir са системи, които се разполагат паралелно на Електронната система за контрол на бензина ECU и заедно, по време на работата на газ, електронната система за контрол на горивото пак определя количеството, което трябва да бъде изпратено към мотора. Електронните системи за контрол ECU на комплекти Alisei са „подчинени”, в действителност те служат като „преводачи” между „Главния” на горивната система и управлението на газовото гориво.
 
Работата на системите Alisei се базира на факта, че електронната система за контрол (2001N за 3-4 цилиндрови автомобили и 2568 за коли от 5 to 8 цилиндъра) е свързана посредством клипс към електронната системата за контрол на горивото, която управлява инжекторите. По този начин, тя разпознава момента на впръскване на гориво. По време на работа на газ, сигналите на инжекторите се разпознават, благодарение на наличието на емулационни инжектори, интегрирани в същата Система за контрол.
 
Системите за модернизация AliseiN и Alisei-Mir се доставят активирани/ дезактивирани с помощта на обикновен бутон, разположен на превключвателя. Стартирането на двигателя е винаги на бензин и преминаването на газ винаги зависи от температурата на газта. Газта потича автоматично, веднага щом достигне необходимата температура.
По време на превключването: електромагнитните вентили се отварят за потока газ и втечненият газ потича от резервоара към редуцир-вентила. Тук газта се изпарява с умерено намаляване на налягането, като получава топлина от водата на охлаждащия кръг на двигателя.
Газта е в газообразна фаза и достига до групата инжектори, тяхното синхронизирано отваряне определя въвеждането на дозирана газ, която достига до двигателя.
Всичко това става абсолютно необходимо, когато искате да карате превозното си средство на газ, поради ограниченията за борба със замърсяването, които стават все по-приложими.


Избягвайте да допускате резервоара с бензин да остава абсолютно празен.

За версиите на пропан бутан и метан е необходимо винаги да се поддържа количество гориво – ¼ или ½ от резервоара и да се обновява периодично. Важността винаги да има гориво в резервоара е подчертана също така и поради това, че е необходимост да се осигури колата да работи с определена редовност и да се поддържа перфектна ефективност на всички оригинални части, захранващи системата.
 
В случай, че е невъзможно колата да стартира (например проблеми с горивната помпа, и т.н.) има възможност тя да се стартира директно на ГАЗ. (За да направите това,
вижте параграф „Действие на превключвателя”).


< Увод, Ръководство, Горива Общо описание на системата - Комплект AliseiN >


© 2011 - 2018

Всички права са запазени от ИЦИ ГАЗ ЕООД

www.zavoli.bg v3.0.9.0

Използване на Бисквитки
   
Vizia Design Studio