/catart_pictures/tn_zavolibg-art-78065zavoli001.jpg
ТОП монтаж
(общо 703 монтажа в сайта)

Audi Q7 V8 4.2FSI 350hp газов инжекцион

Към галерия монтажи
 
Купи на изплащане с UniCredit Consumer Financing
Документи
Ръководство на потребителя
Презентация на газов инжекцион Zavoli

Актуален каталог Zavoli

Сертификати и презентация

Продукти
Статии
LPG уредби
Карбураторни
Инжекцион с катализатор
Инжекцион без катализатор
CNG уредби
Карбураторни
Инжекцион с катализатор
Инжекцион без катализатор
LPG инжекцион
Alisei Zeta
CNG инжекцион
Alisei Mir
Alisei Meta
Директно впръскване
LPG директно впръскване
CNG директно впръскване
Регулатори
Инжектори
Смесители
Клапани
Превключватели
 
Общо описание на системата - Комплект AliseiN
Общо описание на системата

 
3.1. Комплект AliseiN


3.1.1. ZETA Редуцир-вентил/ Изпарител:
Комплекта е оборудван с редуцир-вентил/изпарител за управление на работното налягане, наречен ZETA, който се предлага в две версии: ZETA N (нормален) и ZETA S (супер). Редуцир-вентилът (фиг. 6.1.1-1) е много компактен. Това е устройството, в което преминаващия газ пропан бутан се променя от течно в газообразно състояние, чрез редуциране на налягането.
 
Газта постъпва от резервоара и достига до редуцир-вентила в течно състояние. Тук се осъществява редуциране на налягането и преминаване от течно в газообразно състояние. За да се извърши тази трансформация е необходимо да се намали топлината, погълната от течността, посредством охлаждане на двигателя. Има вентил (клапан) за свръхналягане и интегриран сензор за температура на водата.


3.1.2. Електронна система за контрол на газ:
Електронната система за контрол на газ ECU, (електронен обмен) се предлага в два модела: 2001N за 3-4 цилиндрови автомобили (фиг. 6.1.2-1) и 2568 за коли от 5 to 8 цилиндъра (фиг. 6.1.2-2). Тя се използва за централно управление, което контролира цялата система. Тя е изработена изцяло от автомобилни компоненти, поради което е пригодена да издържа на температурата на двигателния отсек.
 
Някои от функциите и са:
І. Контролира работата на газовите инжектори.
ІІ. Да прекъсва и да емулира действието на оригиналните бензинови инжектори по време на работа с газ спрямо Електронната система за контрол на бензин.
ІІІ. Изпълнява функция на самодиагностика: когато се включи, тя открива и запаметява всички повреди по компонентите на комплекта за модернизация, които биха въздействали върху вредните емисии. Тя автоматично контролира преминаването на захранването към гориво бензин (обратно превключване).
ІV. Привежда в безопасно състояние автомобила, като затваря електромагнитните вентили за газ, в случай, че двигателят спре случайно.


3.1.3. Превключвателя:
Превключвателят (фиг. 6.1.3-1) е електронната апаратура, която разрешава извършването на превключване, показва нивото на газта и диагностиката и може да сигнализира за анормални ситуации (например липса на газ, повреди, автоматично преминаване на бензин и т.н.) чрез светлинен (LED) или звуков сигнал (зумер). Той е с модерен дизайн и основни размери, които го правят лесен за монтаж на арматурното табло.


3.1.4. Газови инжектори:
Комплектът за модернизация Zavoli AliseiN има два типа инжектори, които могат да бъдат свързани заедно. Първият тип е “reil Matrix MJ” (фиг. 6.1.4-1) а вторият тип е PAN инжектори от Zavoli srl. (фиг. 6.1.4-2).
 
Инжекторите извършват измерването на газ от редуцир-вентила за единични цилиндри, управлявано от електронната система за контрол на газ. Инжектора е свързан с тръбна връзка от редуцир-вентила и завършва с калибрирана дюза / джет към тръбата свързана към смукателния колектор близо до смукателните клапи. Сечението на дюзата на инжектора се избира според класа на специфична мощност на двигателя.


3.1.5. Газови електромагнитни вентили:
Електромагнитните вентили - кранчета за втечнен газ пропан бутан (фиг. 6.1.5 -1) излизат от резервоара директно към компактния редуцир-вентил с минимални размери. Те се монтират непосредствено на редуцир- вентила.
 
Състои се от устройство, което е нормално затворено и предпазва преминаването на газ пропан бутан, когато не е електрически захранено. Освен това, подмяната и/или почистването на филтъра може да се извърши без да се разединяват захранващите тръби.


3.1.6. Газови филтри:
Газовият филтър изпълнява важната задача да задържа и спира нечистотиите в газта и да предпазва работата на инжекторите. Използваните филтри са два вида: F779 (фиг. 6.1.6-1) и MJ (фиг. 6.1.6-2).

 
3.1.7. Резервоар и аксесоари:
Комплектът за модернизация работи с резервоар за газ пропан бутан с отнемане на втечнен газ. Резервоарът трябва да бъде подсилен с аксесоари, със съответния сертификат за одобрение в съответствие със стандарта ИКЕ на ООН UNECE R67-01. Често, някои от изброените аксесоари са групирани в мултифункционален компонент, наречен мулти-вентил, очевидно монтиран на подходящ метален пръстен на резервоара:
• Херметичен кожух (само за аксесоари, разположени вътре в превозното средство).
• Отсекателни електромагнитни вентили.
• Приспособление за пълнене (за зареждане с газ пропан бутан).
• Ограничителен вентил (клапа) – за напълване на 80% от резервоара.
• Вентил за свръх дебит.
• Клапан за свръхналягане.
• Термопредпазител (гледан от одобрен резервоар).
• Сензор за индикатор на нивото (показващ нивото на пропан бутан в резервоара).


< Съвети и Оперативна стратегия Общо описание на системата - Комплект Alisei-Mir >


© 2011 - 2018

Всички права са запазени от ИЦИ ГАЗ ЕООД

www.zavoli.bg v3.0.9.0

Използване на Бисквитки
  Политика за защита на личните данни
Vizia Design Studio